Programma

Op zaterdag 17 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Enschede. Samen met zijn Pieten vaart hij de haven binnen en bezoekt hij de binnenstad. Maar daar blijft het niet bij. Twee weken later, op zondag 2 december, organiseert de Sint weer een gezellige voorstelling, dit jaar in het Muziekcentrum. Hieronder lees je meer over de intocht en het feest.


Zaterdag 17 november - Intocht Enschede

We kijken met z'n allen nu al uit naar de komst van Sinterklaas. Op zaterdag 17 november vaart de stoomboot met Sinterklaas en al zijn Pieten de haven van Enschede binnen. We hopen natuurlijk dat jullie daar allemaal weer bij zijn.

De stoomboot wordt rond 11.00 uur in de haven verwacht. Daarna zal de Sint vanaf 12.45 uur op zijn trouwe paard Americo door de binnenstad gaan en worden hij en alle Pieten op het stadhuis ontvangen. We verwachten dat Sinterklaas om ongeveer 13.45 uur bij het stadhuis aankomt. Kort daarna is de balkonscène.

Tijden
11:00 uur: Aankomst haven
12.15 uur: Vertrek haven
12:45 uur: Aanvang rondgang binnenstad
13:45 uur: Aankomst stadhuis
14.05 uur: Balkonscène


Route Stad 2018

Zaterdag 24 november - Intocht Winkelcentrum Deppenbroek

Ook dit jaar zal een bonte stoet met Pieten, muziek-Pieten en natuurlijk met Sinterklaas en Americo, op zaterdag 24 november een bezoek brengen aan winkelcentrum Deppenbroek. Na een rondgang door de wijk zal de stoet omstreeks 13.30 uur bij het winkelcentrum aankomen. De intocht en het voorprogramma in het winkelcentrum beginnen een half uur eerder.

Wil jij Sinterklaas en de Pieten toezingen en misschien zelfs wel een handje geven? Kom dan zaterdag 24 november naar winkelcentrum Deppenbroek. Het belooft, net als vorig jaar, weer een geweldig feest te worden.

Tijden
13.00 uur: aanvang voorprogramma in het winkelcentrum en rondgang door de wijk
13.30 uur: aankomst Sint
15.00 uur: einde programma

Route intocht Deppenbroek

ZATERDAG 1 DECEMBER - Intocht Enschede Zuid

Natuurlijk brengt Sinterklaas ook dit jaar weer een bezoek aan Enschede Zuid! Om 12.00 uur start het programma. Na de intocht ontvangt Sint en zijn Pieten alle kinderen in Winkelcentrum Enschede Zuid. Hier gaat het feestje nog even door. Voor alle kinderen is warme chocolademelk met wat lekkers.

Zien we jou zaterdag 1 december ook in Winkelcentrum Enschede Zuid? We gaan er een leuk feestje van maken!

Tijden
12.00 uur: Vertrek stoet vanaf Het Leunenberg
12.00 uur: Start programma winkelcentrum
13.00 uur: Aankomst bij het winkelcentrum
13.30 uur: Ronde door het winkelcentrum
14.15 uur: Einde programma

Route intocht Zuid

Zondag 2 december - Sinterklaasvoorstelling

Sinterklaas heeft de afgelopen jaren zo genoten van de feesten en voorstellingen in het Wilminktheater, dat hij besloot om dit jaar een nog groter en nog mooier feest te organiseren. Deze keer niet in het Wilminktheater, maar in het Muziekcentrum van Enschede.

De Sint heeft daarom nu eens zelf een verlanglijstje gemaakt. Niet met cadeautjes, maar met de namen van allerlei leuke gasten, vrienden en artiesten waarvan hij hoopt dat ze op zijn feestje komen. En natuurlijk zouden Sinterklaas en de Pieten het helemaal geweldig vinden als alle kinderen van Enschede en omstreken daar ook bij zijn.

Wie heeft de Sint uitgenodigd en wie staan er straks te trappelen van ongeduld achter die speciale deur op het toneel?

Klop, klop, klop! 'Hoor wie klopt daar, kinderen?'

Muziekcentrum Enschede

13.00 uur: aanvang voorstelling 1
15.30 uur: aanvang voorstelling 2

Prijzen
€5,00 > kinderen
€7,50 > volwassenen

Klik hier om kaarten te bestellen.