Nieuws

Vanaf het moment dat Sinterklaas en de Pieten in Enschede voet aan wal zetten, gebeurt er natuurlijk een heleboel. De Sint en de Pieten komen in de krant, op de radio en op tv. Misschien willen ze jullie wel iets vragen of vertellen. Wij houden voor jullie al die nieuwtjes en bijzonderheden in de gaten en zetten ze hier op de site.


Warm welkom in Enschede

Sinterklaas is weer in het land. Duizenden kinderen stonden afgelopen zaterdag in de haven of de binnenstad om hem en zijn ruim honderd Pieten welkom te heten. Enschede Ooit maakte een mooi verslag van de intocht.

Lees meer

Sinterklaas neemt vertrouwde Pieten mee

De laatste voorbereidingen voor het vertrek van de stoomboot uit Spanje worden op dit moment getroffen. Vanuit de haven laat Sinterklaas weten dat hij ook dit jaar weer zijn vertrouwde Pieten meeneemt naar Enschede.

Lees meer

Sinterklaasshow: 'Op de hoge, hoge daken…'

Met zijn bijzondere theateroptreden wist Sinterklaas vorig jaar iedereen in de zaal en op het toneel te verrassen. Niemand had verwacht dat de Sint in een lichtjesmantel zingend van een showtrap zou komen. En Niemand had kunnen vermoeden dat dát al die tijd het grote geheim van Sint Nicolaas was geweest. Eén ding werd die dag duidelijk: Sinterklaas houdt – net als heel veel kinderen en grote mensen – van toneelspelen en zingen en hij is dol op het Wilminktheater.

Lees meer