Nieuws

Vanaf het moment dat Sinterklaas en de Pieten in Enschede voet aan wal zetten, gebeurt er natuurlijk een heleboel. De Sint en de Pieten komen in de krant, op de radio en op tv. Misschien willen ze jullie wel iets vragen of vertellen. Wij houden voor jullie al die nieuwtjes en bijzonderheden in de gaten en zetten ze hier op de site.


Enschede ontvangt Sint dit jaar op de Oude Markt

Op zaterdag 13 november 2021 komt Sinterklaas weer aan in Nederland en natuurlijk bezoekt hij die dag ook Enschede. De festiviteiten vinden dit jaar plaats op de Oude Markt. Alle kinderen zijn van harte welkom om tekeningen te brengen, de Sint gedag te zeggen en natuurlijk ontbreken de pepernoten niet. De Pietenband en DJ-piet maken er daarnaast een gezellig feest van. Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdag 13 november tussen 12.15 uur en 14.15 uur aanwezig op het plein voor de Sint Jacobuskerk.

Lees meer

Glutenpiet is weer van de partij

Ook dit jaar neemt Sinterklaas weer glutenvrije kruidnoten mee voor kinderen met een allergie. De glutenvrije pepernoten zijn een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De kruidnoten zijn vrij van gluten, tarwe, lactose, koemelk en pinda.

Hoe herkennen we jou?
Print deze kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de Glutenvrije Piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije kruidnoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken.

Lees meer