Nieuws

Vanaf het moment dat Sinterklaas en de Pieten in Enschede voet aan wal zetten, gebeurt er natuurlijk een heleboel. De Sint en de Pieten komen in de krant, op de radio en op tv. Misschien willen ze jullie wel iets vragen of vertellen. Wij houden voor jullie al die nieuwtjes en bijzonderheden in de gaten en zetten ze hier op de site.


Sinterklaas voelt zich welkom in Enschede

Sinterklaas is weer in Enschede. De goedheiligman werd afgelopen zaterdag warm onthaald. Aan het eind van de ochtend voer hij met ruim honderd Pieten de haven binnen, waar duizenden enthousiaste kinderen en hun ouders het regenachtige weer trotseerden om de Sint de hand te schudden. En terwijl Sinterklaas door burgemeester Onno van Veldhuizen op de kade welkom werd geheten brak zowaar de zon door. "Daarom kom zo graag in Enschede, mooier kan het niet", aldus Sinterklaas.

Lees meer

Sinterklaas neemt vertrouwde Pieten mee

De laatste voorbereidingen voor het vertrek van de stoomboot uit Spanje worden op dit moment getroffen. Vanuit het Pietenhuis laat Sinterklaas weten dat hij ook dit jaar weer zijn vertrouwde Pieten meeneemt naar Enschede.

Lees meer