Warm welkom in Enschede

Sinterklaas is weer in het land. Duizenden kinderen stonden afgelopen zaterdag in de haven of de binnenstad om hem en zijn ruim honderd Pieten welkom te heten. Enschede Ooit maakte een mooi verslag van de intocht.

Afgelopen zaterdag om 11 uur kwam hij in Enschede aan. En hij heeft het geweten: Sinterklaas kreeg een ontvangst dat alleen is voorbehouden voor de grote sterren zoals bijvoorbeeld Justin Bieber. Duizenden kinderen waren met hun vaders en moeders naar de haven en de binnenstad gekomen om een glimp op te vangen van Sinterklaas en zijn Pieten. De Pieten die er overigens iets eerder waren dan de stoomboot met Sinterklaas, want we zagen ze al hoog boven op de hijskranen van Sesam maar ook met speedbootjes op het water.

Het mocht dan misschien een beetje koud zijn, dat deerde de kinderen totaal niet. Geduldig wachtte de kinderen aan alle kanten van de haven op zijn aankomst. De omroep van Enschede, TV Enschede FM, deed hier ook een live verslag van en de kinderen konden dan ook mee luisteren hoe de verslaggevers van de omroep samen met de burgemeester Onno van Veldhuizen wachtten op de komst van de stoomboot.

Na aankomst en ontvangst in de haven gingen de Pieten en de Goedheiligman onder politiebegeleiding naar de Raiffeisenstraat. Daar stond het paard van Sinterklaas rustig op zijn baasje te wachten. Hierna vertrok de stoet via de Deurningerstraat naar de binnenstad. Ook daar was het een drukte van jewelste, overal waren kinderen en (groot)ouders.

Op het Ei van Ko was het helemaal erg druk, het zag er zwart van de mensen. De burgemeester stond daar al te wachten om daar de Sint officieel welkom te heten, waarbij hij vertelde dat hij de beste kamer in het gemeentehuis kreeg.

Hierna probeerden de Sint samen met de burgemeester om alle kinderen een handje te geven. Omdat er zoveel kinderen waren lukte dat helaas niet, maar gelukkig waren de Pieten er ook nog om zoveel mogelijk snoep uit te delen. Burgemeester Onno van Veldhuizen was helemaal in zijn element en natuurlijk erg trots dat de Sint in zijn stad kwam. Dit was ook duidelijk te merken aan de burgervader, hij zette zijn beste beentje voor en liep dan ook mee in de polonaise. Op het Balkon kreeg de Sint de sleutel van de stad overhandigd, waarna de Sint officieel verklaarde: "De schoen mag nu gezet worden".